D.O. Bierzo in de kijker

Bodega Luzdivina Amigo Bierzo In het NW van Spanje net boven Portugal, kom je op weg naar Santiago de Compostella, halverwege tussen het majestueuze León en Galicia in het heuvellandschap van Bierzo. Deze oude wijnstreek ondergaat een hele transformatie naar moderne kwaliteitswijnen met de lokale Mencia druif als blikvanger.We vinden in dit landschap de overgang tussen de lichtere wijnen uit Galicië in het Noorden en de zwaardere wijnen uit de Castilla Y Leon met o.a. Ribera del Duero.

 

Bodega Luzdivina Amigo Bierzo 3Bodega Luzdivina Amigo is een familiebedrijf dat generatie na generatie de kennis en de liefde voor de wijnbouw doorgeeft. De wijngaard spreidt zich uit over 12 hectare, verdeeld in verschillende kleine percelen, waarvan de oudste met wijnstokken van 100 jaar. De diversiteit in de bodem maakt het in dit heuvelachtige landschap ideaal om wijnen te maken, de meeste druiven worden trouwens met de hand geplukt!

In deze regio maken ze frisse maar volle witte wijnen op basis van de lokale druivensoorten: Dona Blanca, Palomino en Godello. De rode wijnen zijn allemaal op basis van de lokale Mencia druif. Deze druif toont verwantschap met Cabernet Franc en typisch zijn de aroma’s van aardbei, framboos, kers, …

Exif_JPEG_PICTURE

https://www.youtube.com/watch?v=eH62qQBsprI#t=336

 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.