Goud voor onze Cava Nodus!

De resultaten van het Concours Mondial de Bruxelles 2014 werden net bekendgemaakt. Het Concours was aan zijn 20e editie Gouden médaille Cava Nodus brut naturetoe en is in de loop der jaren één van de beste wedstrijden ter wereld geworden. In totaal kwamen er in Brussel op 2,3 en 4 mei 8060 wijnen uit 41 wijnproducerende landen op de proeftafels. Ze werden beoordeeld door een select gezelschap van de beste wijnproevers ter wereld. In totaal 310 juryleden van 40 verschillende nationaliteiten verzamelden gedurende 3 dagen om de voorgestelde proefstalen te beoordelen.

Enkel de best geklasseerde wijnen en spirits kunnen genieten van de prestigieuze Medailles. En wat blijkt nu : onze Cava Nodus brut nature heeft een gouden medaille in de wacht gesleept als één van de beste cava’s op het moment.

Deze Cava is geen traditionele Spaanse blend van Macabeo, Parellada en Xarel-lo druiven; maar een vlotte blend van Chardonnay en Macabeo, waardoor hij zeer aangenaam om drinken is. Hij heeft ipv de verplichte 9 maanden, maar liefst 24 maanden gerijpt, waardoor hij een zeer ronde smaak krijgt. Het is een brut nature, wat betekent dat er geen enkele toevoeging is van suikers en hij zeer droog maar ideaal als aperitief is. Een frisse, fruitige cava met fijne pareling.

Geniet maar drink met mate…

 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.