Champagne Dauby in de kijker

Welkom in de magie van Champagne Dauby! Champagne Dauby

Laten we even terug gaan naar het jaar 1956. Guy en Thérése Dauby beslissen om vanuit hun passie enkele percelen grond te kopen van niemand minder dan Veuve Clicquot in Aÿ.

Ondertussen hebben de 2e en 3e generatie de filosofie van dit wijnhuis verder gezet. Champagne Dauby Mère et Fille is een schitterend Champagnehuis waar moeder en dochter in harmonie met de natuur prachtige Champagnes maken in Aÿ, één van de 17 Grand Cru gemeenten van de Champagne. Het dorpje Aÿ telt slechts 4200 inwoners en staat gekend als één van de beste terroirs van de Champagne. Hier worden vooral blauwe druiven geplant en het huis Dauby focust zich zo voornamelijk op Pinot Noir aangevuld met Chardonnay. Met zijn 8ha en 35000-40000 flessen Champagne per jaar is dit wijnhuis helemaal niet groot maar wel groots in zijn Champagnes. De wijngaarden strekken zich uit over 5 gemeenten, waarvan 1 Grand Cru Aÿ en 3 Premier Crus, waaronder Mutigny.

Champagne1Champagne Dauby2Champagne Dauby1

Het geheim van deze Champagnes ligt hem in de vins de réserve, die men bewaart in houten foudres van 50HL en de basis vormen voor de Champagne brut Réserve Premier Cru die symbool staat voor het huis. Stuk voor stuk zijn het volle Champagnes met heel wat body. Alle Champagnes van het huis hebben een verschillende smaak, wat ze zo bijzonder maakt. Van een Blanc de noirs 1er Cru, tot een Millesime 1er Cru en een Grand Cru. Liefhebbers van rosé Champagnes zullen de 100% Pinot Noir zeker smaken en voor wie liever een frissere Champagne heeft is er ook de Blanc de blancs.

Elegantie en karakter!

dauby-gamme1

 

Comments are closed.