Azienda agricoli Giribaldi in de kijker

Giribaldi Rodello Piëmonte, voor zij die het geluk kenden om het ooit te bezoeken, is waarschijnlijk de belangrijkste wijnregio van Italië. Piëmonte betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’, en bij goed weer kan je de Alpen en de Apennijnen ook zien. De regio Piëmonte is vooral gekend van de steden Asti en Alba, maar zeker ook van zijn vele pittoreske dorpjes. Het doet een beetje denken aan Bourgogne…

In Rodello, een dorpje niet zo ver van Alba, is het familiebedrijf Giribaldi gelegen. Hier maakt men al jaren wijn van topniveau en hoewel er veel witte wijn wordt gemaakt die de moeite waard is (Gavi, Favorita,…) stoelt de reputatie van deze regio vooral op zijn rode wijnen. Barbera, Dolcetto en Nebbiolo zijn de druivenvariëteiten waarmee men hier werkt om rode wijn te maken. Het zijn allemaal wijnen die een sterke concentratie hebben van rood fruit, tannine en zuren en daarom best een verdere rijping op fles kennen voor ze op hun best zijn.

Barolo en Barbaresco, allebei DOCG-status, zijn de bekendste rode wijnen uit de streek en zeker de moeite waard om te proeven. Allebei zijn ze gemaakt van 100% Nebbiolo druiven en behoren ze tot de duurste en meest begeerde wijnen ter wereld.

Ontdek hier het volledige gamma.

GiribaldiGiribaldiGiribaldi

 “The best wines are the ones we drink with friends”

Comments are closed.